:: Abgelegenheit ::

Sokerikuun Terminaattori

VH15-017-0323
kulomusta (Ee/aa) shetlanninponiori, 93cm
om. VRL-13320, kasvattaja Moon Sugar Ltd
29.04.2015 (8v)
valjakkopainotus, noviisi


© kasvattaja

Sokerikuun Terminaattori on tullut emäänsä. Runsaat 90 senttiä korkea ori ei vakuuta ketään olemuksellaan, ja vaikka pienellä ja kauniilla ponilla voisi olla hoitajia jonoksi saakka, ei Terminaattorin kanssa ole ketään yli-innokasta pikkulikkaa, vaan työhönsä kyllästynyt tallimestari.

Hoitaessa joutuu lähes istumaan lattialla, niin pieni ori on. Pienestä koostaan huolimatta Terminaattori osaa tehdä kiusaa, jolta ei voi välttyä vaikka siihen osaisi varautua. Hoitaminen kestää yleensä kauan, pieni ori löytää aina tiensä aitojen alta tai läpi lantalaan, jossa pyöriminen on suurta herkkua. Joskus orin nähdessään tulee mieleen, että normaalit ponit haluavat ruokaa ja lähtevät sen vuoksi kohti heinävarastoa, mutta taas epänormaalit ponit kuten Terminaattori menevät haisevaan lantalaan kiusatakseen ihmisiä, eivätkä noudata sisäistä ahneuttaan.

Kärryjen eteen orin saa helposti, kunhan sen saa ensin harjattua tarpeeksi puhtaaksi valjastamista varten. Käytävällä valjastaessa ori pitää kiskoa suitsista ulos, ja viimeistään pihalla tapahtuu totaalinen paikalleen jämähtäminen. Ori todistaa taas omituisuutensa, se saattaa jäädä katselemaan jalkojensa vieressä olevaa ruohoa tai sen vierestä voi huoletta kuljettaa heinäkottikärryllistä. Itse ajaminen on kuitenkin kauheaa. Ori käyttäytyy kuin 30-vuotias vanhuudenvaivainen, eikä välitä avuista tipan vertaa. Paksuun karvapeppuun ei raippakaan auta, joten lirissä ollaan. Jos nyt satut vahingossa saamaan orin toimimaan, ole tyytyväinen siitä, sitä tapahtuu ehkä kerran kuukaudessa. Silloinkin on aina se pelko, että ori lopettaa toimimisen, ja se ei ole mitenkään aiheeton pelko, vaan osoittautunut ihan järkeenkäyväksi.

Ratsastus sujuu hyvin, toisin kuin ajaminen. Harvemmin kuitenkaan löytyy tarpeeksi lyhyttä ratsastajaa, joten kaikki ratsastuksen vauvana aloittaneet lapset ja kääpiökasvuiset aikuiset ovat haluttuja tallin kävijöiksi. Jos olisin itse ratsastanut orilla, olisin varmasti ihastellut sen todella töksöttävää ravia sekä taipumusta lopettaa ja aloittaa kouluradat tervehdyksen jälkeen pukittamalla.

i. Vaapukan Chorus
she, 103cm, rt
ii. Vaapukan Chover
she, 102cm, prn, Ch YLA2
iii. Choo-Choo
she, 99cm, m
iie. Vemilla
she, 104cm, trn, KTK-I YLA2 KRJ-II ERJ-IV
ie. KL Enchanting Mimi
she, trn, 98cm
iei. Cloud's Razwald
she, 97cm, trn
iee. PG` Daisy Dream
she
e. Lasin Taistelu-Jaskatar
she, 86cm, mkrj
ei. CW Y'Aint Uptown
she, 102cm, vkkkrj
eii. Bronfurst Sponji
she, 85cm, vkk, VVJ-II
eie. CW Y'All Cashmere
she
ee. Idya Rockabelle
she, 103cm
eei. DW Trechtown Rock
she, 100cm, m
eee. Hwai Christabel
she, 100cm, rnkrj

00.00.0000 rotu-skp Nimi
00.00.0000 rotu-skp Nimi

Ominaisuuspisteet
ERJ 678.3p (vt 2) KRJ 967.05p (vt 2)
KERJ 0p (vt 0) VVJ 1409.99p (vt 4)

webdesign © Cery 2016
kuvat © You Know
kaikki muu materiaali © Abgelegenheit

 

virtuaalitalli /
virtuaalihevonen
sim-game stable / -horse

 

yllpitj miivi VRL-13320
tallitunnus ABGE2535
viimeksi pivitetty 28.02.2017