Tämä hevonen on kuollut.

Tämä hevonen on kuollut.

Sokerikuun Magmaw

Virallinen nimi Sokerikuun Magmaw
Sukupuoli ori
Rotu ruotsinpuoliverinen
Säkäkorkeus, väri 165cm, prt
Syntymäpäivä 13.2.2015, 14v
Koulutus ko. Int II

Kasvattaja Moon Sugar Ltd
Omistaja miivi VRL-13320
Rekisterinumero VH15-043-0031

Luonnekuvaus

Oi Maagi, oi Maagi, mitäs menit tekemään? Maagi ei ole hoidettava kaikkein helpoimmasta päästä. Karsinan oven ylitse tai selästä käsin ori on todellinen unelmaratsu, mutta maasta käsiteltäessä ja hoitaessa ori on kaukana siitä.

Hoitaessa ori on tunnettu siitä, että sen hoitajat vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Nuoret ihastuvat usein oriin sen upeiden liikkeiden perusteella, ja rapsuteltuaan muutaman kerran oria sen kurkkiessa uteliaasti karsinan oven ylitse ovat pikkutytöt myytyjä. He haluavat orin hoidokikseen! Kukaan ei ikinä pysähdy ihmettelemään, miksi niin upea ori on ilman hoitajaa, vaikka ehkä se kannattaisi tehdä. Vanhemmat eivät nimittäin ole iloisia hakiessaan ensiavusta lapsia, joita on "polle puraissut". Moni vanhempi on sanonut, että kouluttakaa ihmeessä se hevonen toimimaan myös lasten kanssa. Vastaus on aina vakio: Miksi me lähtisimme kouluttamaan hevosta uudelleen, kun se toimii nytkin ratsuna täydellisesti? Kukaan ei pakota pikkulapsia hoitamaan huonosti käyttäytyvää oria. Sen piruilu ei ole ulkoisista tekijöistä kiinni, sitä tapahtuu missä paikassa ja tilanteessa käsittelijästä riippumatta. Kavioiden putsaus, taluttaminen, satulavyön kiristäminen, suitsien pukeminen, varusteiden riisuminen, juoksuttaminen. Huono käytös on huonoa käytöstä missä tahansa tilanteessa.

Heti orin selkään päästyä sen käytös muuttuu kuin taikaiskusta. Tosin ensin sinne selkään tulee päästä, ja se onkin oma prosessinsa. Kuitenkin vieressä seisoskelevan ihmisen hävittyä paikalta, vaikkakin vain orin selkään, tapahtuu orin käyttäytymisessä suuri muutos sekunneissa. Ratsuna Maagi on äärimmäisen kuuliainen, eikä se tee mitään tahallista haittaa ratsastajalle. Se on kuitenkin "vain hevonen", ja huippuunsa treenattuna kilparatsuna se ei voi olla täysi halinalle. Se on todella herkkä kaikille avuille, mutta myös ympäristön äänille ja äkillisille tapahtumille. Ori ei kuitenkaan ikinä säikähdä säpsähtelemistä ja sivuaskelia suuremmin, eikä sen selästä ole helppo pudota. Ori omaa mahtavat liikkeet, jotka pääsevät esille osaavan ratsastajan kanssa. Osaamattomamman ratsastajan kanssa Maagi on hieman hämillään, suuret avut ja runsas ohjien käyttö sekoittavat ajatuksen voimalla toimivan orin pään.

Suku

i. Slagmaw S
swb, 165cm, rt
ii. Endovelicus von Waagendorf
swb, 174cm, km
iii. Silver Diamond von Waagendorf
swb, 166cm, km
iie. Svarbäcks Vanadís
swb, 172cm, vkko
ie. Vinterhed Showmance
swb
iei.
iee.
e. Lakeuksien Doña Mercedes
hann, 165cm, prt
ei. Lakeuksien Don Romantic
hann, 162cm, trt
eii. KWB Don Juan
fwb, 160cm, tprt, KTK-II KRJ-I
eie. Alpenschönheit
hann, 157cm, prn
ee. Lakeuksien Lamborghini
hann, 167cm, prt
eei. KWB Laurentin
hann, 166cm, prt
eee. Chastity Cruncher
hann, 168cm, prt

Sukuselvitys

i. Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales.

e. Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales.

Jälkeläiset

21.03.2015 swb-t Marshmallow ABG
21.04.2015 wpb-o Magman ABG

Kilpailut

Kilpailukalenteri

KRJ
26.03.2015 Hukkapuro Intermediate II 3/30
28.03.2015 Hukkapuro Intermediate II 5/30
16.03.2015 Wolf Sporthorses Intermediate II 1/30
23.03.2015 Wolf Sporthorses Intermediate II 5/30
26.03.2015 Wolf Sporthorses Intermediate II 2/30
JAOS
00.00.0000 paikka luokka 0/0
00.00.0000 paikka luokka 0/0
00.00.0000 paikka luokka 0/0
00.00.0000 paikka luokka 0/0
JAOS
00.00.0000 paikka luokka 0/0
00.00.0000 paikka luokka 0/0
00.00.0000 paikka luokka 0/0
00.00.0000 paikka luokka 0/0

Ominaisuuspisteet

ERJ 2872.58p (vt 6)
KRJ 5655.02p (vt 10)
KERJ 220.81p (vt 1)
VVJ 2710.22p (vt 6)

Päiväkirja ja valmennukset

12.12.2015 kouluvalmennus (kirjoittanut omistaja)
Olin tänään lähtenyt valmennukseen Aachenin hevosurheilukeskukselle Maagin kanssa. Paikalla olisi maailman huippukouluvalmentajia, ja myös Maagille sellainen valmennus tekisi hyvää. Valmentajanamme oli ranskalainen Régis Thayer, joka tunnettiin yhtenä 90-luvun huippuratsastajista. Nyt miehellä oli valmennuksessaan useita maailmancupin kärkitilastojen ratsukkoja. Valmennus oli tiukka. Thayer valvoi työskentelyämme jo alkukäynneistä alkaen, ja kovaa palautetta satoi paljon. Kova kuri ei kuitenkaan häirinnyt ratsastamistani: palautteen ansiosta tiesin tasan tarkkaan mikä meni pieleen ja miten korjaisin sen. Monet valmentajat jättivät kertomatta sen, kuinka korjata asia. Päivän tehtävänämme olleet passage-piaffe-siirtymät menivät omasta mielestäni ihan hyvin, mutta Thayeriltä saamani palautteen perusteella parannettavaa oli ja paljon. Onneksi mies vähän lämpeni tunnin mittaan, ja saatoin valmennuksen lopussa aistia pientä tyytyväisyyttä miehen antamassa palautteessa, hän ei enää haukkunut suoritustamme pystyyn.

23.01.2016 (kirjoittanut omistaja)
Maagilla olisi tänään vuorossa täysi vapaapäivä. Olimme edellisellä viikolla kiertäneet kilpailuja tiuhaan tahtiin, ja nyt ori saisi levätä. Eilen sitä oli liikutettu kevyesti käynnissä ja ravissa vapaammassa muodossa liikkuen lihasjumien estämiseksi, mutta tämän päivän liikutus jäisi tarhailuun. Hyvällä tuurilla saisin jopa tungettua orin hetkeksi, edes tunniksi laitumelle. Ainakin eilen olin bongaillut laidunaikataulujen sallivan orille laiduntamista, muutama muuten laitumella liikkunutta oria oli kilpailumatkalla vapauttaen niin laidunpaikan Maagille.

Joku tallityöntekijöistä oli ehtinyt jo viedä Maagin ulos ehtiessäni vihdoin aamukierrokseltani Maagin karsinan luo. Tallinomistamisen hyviä puolia, naurahdin. En myöskään joutunut siivoamaan orin karsinaa, joten lähdin kohti suurta ilmoitustaulua, jonne oli koottu kaikki tarpeellinen info tallin työntekijöille. Joku oli nähtävästi ehtinyt täyttää kilpailumatkoilla olevien orien laidunpaikat muilla hevosilla, mutta päätin ottaa taas tallinomistajan erityisvaltuuteni mukaan ja siirsin hevosia listoilla niin, että sain Maagille ruhtinaalliset kahdeksan tuntia laidunaikaa. Korkean tason kilpaorille se oli paljon.

Maagin laidunvuoro ei alkaisi vielä, joten hain orin hetkeksi sisään, jotta voisin yrittää hoitaa orin kerrankin itse kunnolla. Se ei välttämättä ollut kovin hyvä idea – ori oli tunnettu hirviömäisestä hoitokäyttäytymisestään. Jopa minä jouduin varomaan sen hampaita, ja ärähdin orille sitä hoitaessa useampaan otteeseen. Kunnolla se ei kuitenkaan onneksi viitsinyt alkaa kettuilemaan, se tiesi vastaavansa teoistaan minulle. Vaikka pikkutyttöjä se saikin uhkailla toden teolla ja karkoittaa hoitajansa pois, ei ori saanut minua hätistettyä pois. Viimein ollessani valmis kello näytti yhtätoista, ja lähdin taluttamaan oria kohti laidunta. Laidunvuoro alkaisi vasta puolen tunnin kuluttua, mutta Maagi oli matkalla kaikkeista kauimmaiselle laitumelle, jonne ei ihan parissa minuutissa ehditty.

06.03.2016 kouluvalmennus (kirjoittanut omistaja)
Tänään olisin matkalla valmennukseen Maagilla. Ori ja minä pääsisimme molemmat oikein ammattilaisen oppiin, kun meitä valmentaisi entinen ranskalainen huippukouluratsastaja Régis Thayer, joka oli valmentanut meitä jo kerran aikaisemminkin. Myös tällä kertaa olimme matkanneet edellisen kerran tapaan meiltä vain hetken ajomatkan päässä sijaitsevaan Aachenin hevosurheilukeskukseen. Edellisen kerran tapana myös tässä valmennuksessa kuri oli kova, mutta tuloksetkin näkyivät huomattavasti paremmin ja nopeammin kuin lepsummissa valmennuksissa. Maagi oli kärsinyt pienistä tasapaino-ongelmista sarjavaihdoissa, ja Thayer osasi pureutua niihin oikealla tavalla. Korjattavaa löytyi niin minun istunnastani kuin Maagin lihaksistostakin, ja hän suositteli tilaamaan kiropraktikon hevosen jumeja avaamaan. Suoritimme tehtävää kuitenkin hevosen asettamissa rajoissa jumeista huolimatta, pureutuen omaan istuntaani joka pääsi keikahtamaan aina vaihtaessa turhan paljon sivulle. Valmennus oli kokonaisuutena hyvä, ja pääsimme pureutumaan paitsi Maagin, myös minun yleisen ratsastukseni kannalta tärkeään asiaan.

11.06.2016 kouluvalmennus (kirjoittanut omistaja)
Tänään vuorossa olisi valmennus Maagilla. Viime kerroista poiketen valmentaja matkasi tällä kertaa luoksemme, me emme matkanneet valmentajan luo kuten yleensä. Tämänpäiväinen valmentajamme ei ollut niin kokenut kilparatsastuksen saralla kuin vakivalmentajamme, enkä oikein tiennyt mitä odottaa naiselta. Heti valmennuksen alkuun hän kertoi valmentavansa meitä siksak-avojen saralla. Olisin toivonut hänen kysyvät meiltä jotain mielipidettä päivän aiheesta, siksak-avot sujuivat itseasiassa oikein hyvin ja niistä oli muodostunut jopa pienimuotoinen bravuurimme kilparadoilla. En pitänyt valmentajasta. Meidän päästessämme suorittamaan tehtävää valmentajan mielestä "ylipitkien", omasta mielestäni liian lyhyiden alkuverryttelyjen jälkeen se ei sujunut aivan putkeen, Maagin olisi pitänyt vertyä alkuun paremmin. Valmentaja ei kuitenkaan kertonut meille konkreettisia ohjeita kuinka parantaa suoritusta, vaan vain kaiken sen, mikä oli mennyt pieleen. Itse tiesin kaiken johtuvan vain siitä, että Maagi ei ollut vielä vertynyt kunnolla, mutta mitä sitä nyt itsestään niin varmalle valmentajalle sanomaan. Vähitellen ratsuni alkoi toki vertyä ja suoritus parantua, mutta valmennus meni silti täysin penkin alle. En saanut siitä mitään irti, ja nainen ei vaikuttanut samalta GP-tason huippuvalmentajalta, joksi muutama tuttuni olivat häntä kehuneet. Ei enää ikinä hänen valmennuksiaan, huokasin valmennuksen jälkeen.

webdesign © Cery 2016
kuvat © You Know
kaikki muu materiaali © Abgelegenheit

 

virtuaalitalli /
virtuaalihevonen
sim-game stable / -horse

 

ylläpitäjä miivi VRL-13320
tallitunnus ABGE2535
viimeksi päivitetty 18.02.2017