Dashner Rattlesnake

Perustiedot
Rotu: belgianpuoliverinen Syntymäaika: 30.10.2017 (8v)
Sukupuoli: tamma Rekisterinumero: VH17-076-0072
Säkäkorkeus: 165cm Kasvattaja: Dashner Stables
Väri: ruunivoikko Omistaja: VRL-13320
Painotuslaji: este Koulutustaso: re. 160cm

© Jim Eichstedt

Luikero on sellainen kiiltokuvahevonen, joita on tottunut näkemään vain sarjakuvissa ja lukemaan vain hevostyttökirjoista. Upea, kiiltävän pronssinvärinen tamma on luonteeltaankin kuin suoraan kliseiden käsikirjasta: yhden ihmisen hevonen, joka vaati nuoren naisen kesyttäjäkseen. Meidän tapauksessamme nuori nainen oli toki ammattiratsuttaja yli-innokkaan teinin sijaan, mutta kuulostaa paremmalta, jos tämä jätetään mainitsematta.

Taluttaessa huomaa heti, että Luikero on tamma. Oreille keimaillaan, mutta myös ruunat saavat osansa huomiosta, vaikka vain huokailisivat tarhan perällä Luikeron innolle. Varsinkin kiima-aikaan tämä on suoraan sanottuna perseestä. Yritäpä siinä viedä hevosta talliin, kun se tanssahtelee ja kuseskelee jokaisen vieraan sukupuolen edustajan kohdalla. Tallissa ollaan sitten niin hienoa neitiä kun olla ja voi. Liian kovat otteet saavat osakseen vihaista jalanpolkemista ja loukkaantuneen ilmeen, mutta auta armias, jos Luikeron reaktiota pelätessäsi hoidat sen yhtään sinne päin, siitä vasta tamma ärsyyntyykin. Tamman kanssa ei voi tehdä mitään oikein, tekee mitä tahansa, on se ruunivoikon mielestä väärin. Sen kesyttäneeltä ratsuttajalta tamma saattaa sietää normaalia hevosenkohtelua, mutta paha vain, että kyseessä on ratsuttaja, jonka tuntipalkka eroaa huomattavasti siitä, mitä tavan hevosenhoitajille maksetaan, joten häntä harvemmin Luikeroa varustamassa näkyy.

Luikeron selkään ei ole kiivennyt kukaan muu kuin The Ihminen sitten sen, kun tamma kolmivuotiaana pistettiin satulaan. The Ihmisen nimi on Daniela, ja hän oli jo tällöin, parikymppisenä, yksi lahjakkaimmista ratsuttajista, joita Dashner on nähnyt. Muita Luikero ei hyväksy selkäänsä sitten millään, kokeilijat löytävät itsensä nopeasti maan kamaralta. Danielan alla Luikero näyttää liikkuvan helposti, mutta asia ei kuulemma selästä käsin näin ole. Luikero vaatii jatkuvaa tukea ratsastajalta edetäkseen aktiivisesti eteen, eikä sekään aina riitä. Selästä käsin joutuu tehdä rehellisesti sanottuna ihan hemmetisti töitä. Luikero tulee saada heti alusta kuulolle ja pohkeen eteen, muuten mistään ei tule mitään, tamma vain kulkee pää pystyssä ja selkä notkolla. Ei kouluratsastus muutenkaan sen vahvinta alaa ole, mutta osaa se kulkea oikein päin kun osaa pyytää ja huolehtii siitä, että tamma myös tekee sen, mitä on siltä pyydetty. aIsotkin esteet ylittyvät ilman ongelmia, kun perusratsastus on kunnossa ja Luikeron muistaa pitää koko ajan liikkumassa aktiivisesti eteen. Tamma hyppää hyvällä tekniikalla, ja menisi oikein ratsastettuna vaikka läpi, tai ainakin yli, harmaan kiven, tai ainakin esteen kuin esteen.

Sukuselvitys
i. Horrors
bwp 169cm rn
ii. Horrible
ie. Distance
e. Viper
bwp 160cm rnvkk
ei. Disagree
ee. Jeannette

01.05.2018 fwb-o. Dashner Overkill (i. Dashner Overtime)
00.00.0000 rotu-skp (i/e. )

Ominaisuuspisteet
ERJ 6603.73p (vt 11) KRJ 3583.65p (vt 7)
KERJ 3030.1p (vt 7) VVJ 3573.63p (vt 7)
Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 (kirjoittanut omistaja)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor. Mauris sed libero. Suspendisse facilisis nulla in lacinia laoreet, lorem velit accumsan velit vel mattis libero nisl et sem. Proin interdum maecenas massa turpis sagittis in, interdum non lobortis vitae massa. Quisque purus lectus, posuere eget imperdiet nec sodales id arcu. Vestibulum elit pede dictum eu, viverra non tincidunt eu ligula.