Tritium Sporthorses

etusivu || tilukset || hevoset || kasvatus

Sadistica At

Nimi Sadistica At "Sadisti"
Rekisterinumero VH17-012-0460
Rotu, sukupuoli hollanninpuoliverinen, ori
Säkäkorkeus, väri 167cm, rautias
Syntynyt 10.10.2017 (8v)
Koulutus ko. GP
Kasvattaja Atorina
Omistajamiivi VRL-13320
Saavutukset KTK-III
Kuvat © Klosterhof Medingen

Sadisti saattaa olla kyllä vähän sadisti. Orilla ei tunnu olevan a) aivoja b) itsesuojeluvaistoa c) silmiä, korvia tai mitään muitakaan aistinelimiä. Niin taukki se on. Niin ratsastaessa (ai miten niin mun pitäis liikkua eteen pohkeesta?) kuin maastakäsin (miksi ihmeessä mä en voi pamauttaa lankkuaidan läpi kun nään sun kärräävän heinäkottareita talliin?). Sen kanssa eläminen ei ole aina helppoa, eikä kukaan ole vielä oikein ymmärtänyt, miten Sadisti on oppinut GP-tason asiat, kun se ei erota edes omaa karsinaansa sen karsinan viereisestä pesupaikasta.

Suku

i. CENS Shaman
ii. Spirity
iii. Freebie
iie. Deuce Swan
ie. Shadows Amarante
iei. Tradewinds
iee. Shadow Dancer
e. Extreme Milkshake
ei. Like It Rough
KRJ-I YLA3
eii. Don Eladio
eie. Rose
ee. Dim My Shine
eei. Brush Diamond
eee. Bright Smile

Jälkeläiset

s. 00.00.0000 rotu-skp Varsan nimi e. Emän nimi

Kilpailutulokset

Ominaisuuspisteet
ERJ 3735.97p (vt 7) KRJ 8475.06p (vt 11)
KERJ 0p (vt 0) VVJ 3735.97p (vt 7)
Näyttelymenestys
15.11.2017 irtoSERT

Päiväkirja ja valmennukset

05.10.2018 kouluvalmennus (kirjoittanut Theo)
Saapuessani hieman etuajassa Tritiumin tiluksille minut yllätti kunnon rankkasade, ja suunnitelmat pitää kouluvalmennus ulkona nätissä syyssäässä ottivatkin uuden käänteen. Pakko myöntää, että itseänikin vähän jännitti: en ollut valmentanut ikiaikoihin ketään. Montaa minuuttia en maneesissa kuitenkaan kerennyt odottelemaan ahdistukseni kanssa, kun pariovista asteli sisään miivi käsipuolessaan näyttävä rautias ori. Kun ratsukko oli päässyt liikkeelle, keskustelimme alkukäyntien lomassa vähän Sadistiksi kutsutun hevosen luonteesta ja siitä, minkä parissa tänään työskenteltäisiin.

Alkulämmittelyiksi pyysin ratsukkoa käymään kaikki askellajit huolellisesti läpi kummassakin suunnassa. Huomasin heti hevosen olevan hiukan omaa laatuaan, toisinaan se liikkui hitaammin kuin lonkkansa loukannut mummo, kun taas välillä se saattoi ottaa satunnaisia pyrähdyksiä eteenpäin kuuntelematta ratsastajan apuja. Kuski sai kuitenkin alkulämmittelyiden loppupäässä orin kulkemaan mallikkaasti ohjan ja pohkeen välissä, joten saatoimme välikäyntien jälkeen siirtyä seuraavaan aiheeseen.

Alunperin tarkoituksena oli jatkaa heti kunnon laukkatehtävään, mutta Sadisti tuntui olevan alkulaukoissa vähän jäykähkö. Näinpä katsoin parhaaksi, että jatkaisimme vielä vähän lämmittelyn nimissä ennen päivän pääaihetta. Annoin ratsukolle tehtäväksi tehdä yksinkertaisesti laukkaa maneesin ympäri, toisella pitkällä sivulla tulisi tehdä sulkutaivutusta ja toisella puolestaan vastataivutusta. Tehtävä tehosikin hyvin orin jäykkiin lihaksiin, ja kun kumpaankin suuntaan oli vähän taivuteltu se oli todella rennon mutta valppaan oloinen.

Jatkoimme jälleen pienien välikäyntien jälkeen tehtävällä, jossa piti laukata kolmikaarista uraa, tehdä laukasta pysähdykset keskihalkaisijan kohdalle ja nostaa pysähdyksestä uusi laukka. Sadisti tuntui taas tehtävän alussa sähläävän sekä laiskottelevan, ja parit kerrat nousi väärä laukka. Nopeasti miivi sai kuitenkin ratsastettua oriin takaisin hallintaan, ja tehtävä alkoi rullata hienosti niin oikeaan kuin vasempaankin kierrokseen. Lopussa vaihdoimme pysähdykset suoriksi laukanvaihdoiksi, jotka sujuivatkin heti todella hienosti. Olin menoon todella tyytyväinen, ja annoin parille luvan ruveta ravailemaan loppuraveja.

Loppuravien aikana miivi ratsasti Sadistin hyvin rennoksi, ja sai sen kulkemaan hienosti eteen-alas ilman mitään sählinkiä. Sen perusteella, miten miivi alkukäyntien aikana kuvaili Sadistia, en olisi uskonut että selvittäisiin näin vähällä tättähäärä-touhulla, ja muistin myös kehua parivaljakkoa loppuun reilusti.


© TRITIUM SPORTHORSES
ulkoasun toteuttanut Narie
VIRTUAALITALLI || VIRTUAALIHEVONEN